In de wereld van de ticketverkoop zijn er maar een paar spelers die gezamenlijk het grootste part van de markt met elkaar verdelen. Aventus wil daar een stokje voor steken en komt met een infrastructuur die deze markt moet openbreken.

AventusWat is het?
Volgens de Whitepaper van Aventus is er iets grondig mis in de markt voor ticketverkoop: “De wereld van de ticketverkoop is georganiseerd via silo’s. Dit zorgt ervoor dat tickets voor evenementen via slechts één platform worden verkocht. Dit gebeurt door een kleine groep geautoriseerde promotors. De afspraken die hieruit volgen legt de verantwoordelijkheid voor een evenement en het genereren van ticketverkoop in handen van organisatoren van evenementen en het ticketplatform. Dit resulteert erin dat het moeilijk is om bekendheid voor een evenement te genereren en het de publieke aandacht te geven die het verdient.” Daarnaast wijst Aventus op de fraude die binnen de wereld van ticketverkoop op grote schaal plaats zou vinden. Het bedrijf meent dat het voorkomt dat 60% van de uitgegeven tickets in handen van handelaren terecht komt, die vervolgens die kaarten tegen woekerprijzen weer doorverkopen.

Aventus wil dit te lijf gaan door het inrichten van een decentrale infrastructuur die de ticketverkoop meer open en transparant moet maken. Volgens het bedrijf zou de gekozen oplossing fraude en doorverkopen tegen gaan. Organisatoren kunnen via het platform tickets aanmaken, de prijs bepalen en promoten. Ook is het mogelijk om een resell-mogelijkheid in te stellen. Andere partijen kunnen dan tickets verkopen die door een organisator van een evenement zijn aangemaakt. Die bepaalt zelf wat hij voor dienst wil betalen. Ook wil Aventus het veilig verhandelen van tweedehands tickets mogelijk maken.

Aventus ontwikkelt een App waarin de tickets niet alleen ingevoerd kunnen worden, maar de app kan ook worden gebruikt om tickets bij de ingang van een evenement te controleren. Tickets zijn ook via de App te koop, maar Aventus zet vooral in op de koppeling van de infrastructuur aan die van bestaande ticketverkopers om zo een groot netwerk van resellers te creëren.

Wat kun je met de munt?
Aventus geeft de Aventus Token uit. Deze token is uiteraard verhandelbaar, maar hij heeft nog een aantal functies. Om een evenement op te starten, moet je een borg betalen in de vorm van AVT. Daarnaast geeft de Aventus Token de eigenaren stemrecht over het wel of niet toelaten van bepaalde evenementen op het netwerk. Daarnaast fungeert de munt uiteraard als betaalmiddel op het platform, maar gebruikers kunnen daar ook in Ether betalen. Aventus heeft alle functies van de munt beschreven in een blog.

Hoe ziet de roadmap eruit?
De globale roadmap is terug te vinden op de website van Aventus. Er is inmiddels een Alpha-versie van het platform beschikbaar waar iedereen zich voor aan kan melden en waar je kunt zien hoe het platform werkt. In Q4 van dit jaar wil Aventus de beta-versie naar de markt brengen om in Q2 het volledige product te lanceren.

Waarom een ICO?
De reden voor deze ICO is tweeledig. Enerzijds wil Aventus geld ophalen om de doorontwikkeling van het platform te financieren. Anderszijds is het uitgeven van de munt nodig om het ecosysteem van Aventus te laten functioneren.

Hoe ziet de crowdsale eruit?

Totaal uitgegeven coins 10.000.000
Coins in de verkoop 6.000.000
Prijs Voor 1 Ether krijg je 92 AVT
Bonus Nee
Dividend Nee
Data Van 6 tot en met 13 september


Video!
In de onderstaande video legt Aventus in twee minuten uit hoe haar oplossing werkt.


Meer weten?

Hoewel Icoblog.nl zelf volledige zeggenschap heeft over de redactionele inhoud van de bovenstaande content, ontvangt zij wel een vergoeding voor het schrijven van een artikel over deze ICO.