Het inzetten van studenten voor online klussen is niet nieuw. Dat dit via een blockchain-gedreven platform gebeurt wel. Het Amerikaanse bitJob gaat op die manier een marktplaats lanceren. En de financiering gebeurt door middel van een ICO.

Wat is het idebitJobe?
bitJob steekt in haar whitepaper de liefde voor blockchain niet onder stoelen of banken: “Onze liefde voor blockchain ontstond in 2011 toen we onze eerste bitcoins kochten. Na de lancering van Ethereum wisten we dat dit was waar we op hadden gewacht. Het idee voor bitJob ontstond in onze studententijd en we snel geld nodig hadden.”

Het basisidee van bitJob is niet nieuw. Verre van zelfs. Het aantal websites dat studenten aanbiedt om online klussen af te handelen is legio. De waarde die bitJob toevoegt is die van de de blockchain. Door te kiezen voor die techniek biedt het bedrijf volgens eigen zeggen een applicatie die ervoor zorgt dat je de uitbaters van zo’n platform niet meer blind hoeft te vertrouwen. Door de transparantie biedt bitJob strenge authenticatie en identiteit, is alles te verifiëren, kan er gestemd worden op studenten die goed presteren en worden er micro-transacties gebruikt voor betalingen. Ook biedt het platform affiliate fees. Kortom: bitJob kiest voor transparantie en direct zakendoen tussen studenten en afnemers. Hierdoor maakt bitJob de tussenpersoon overbodig.

In haar whitepaper beschrijft bitJob hoe het platform werkt. Een student die services online aanbiedt, kan via bitJob zoeken naar passende functies. Als hij daadwerkelijk een klus vindt en kwaliteit levert, kan hij zich laten uitbetalen in cryptocurrency of echt geld. Tegelijkertijd bouwt de student door ratings een reputatie op het platform op.

Wat kun je met de munt?
bitJob geeft de STU uit. Met die token kun je uiteraard handelen via exchanges, maar het is ook mogelijk om studenten met die munt uit te betalen.

bitJobRoadmap
BitJob heeft inmiddels al een conceptsite gebouwd. In november moet de beta-versie van het platform live staan. Die wil het bedrijf in het eerste kwartaal van 2018 publiek maken. Wanneer de definitieve versie online staat, vertelt de roadmap nog niet.

Waarom een ICO?
bitJob wil van een concept nu een werkend product gaan maken. Daar is geld voor nodig.

Hoe ziet de crowdsale eruit?

Totaal uitgegeven coins 200.000.000
Coins in de verkoop 124.000.000
Prijs Je krijgt voor 1 ether ongeveer 500 STU
Bonus Ja. Tijdens de presale die tot 16 augustus duurt, krijg je 40% bonus
Dividend Nee.
Data De presale duurt tot en met 16 augustus. De Crowdsale begint op 12 september


Filmpje

Dat bitJob haar marketing redelijk goed voor elkaar heeft blijkt uit onderstaande commercial.

Meer informatie

Copyright IcoBlog.nl, Icoblog op Bitcointalk

Hoewel Icoblog.nl zelf volledige zeggenschap heeft over de redactionele inhoud van de bovenstaande content, ontvangt zij wel een vergoeding voor het schrijven van een artikel over deze ICO.