De arbeidsmarkt is in beweging en steeds meer mensen werken op basis van freelance. Er zijn online diverse gemodereerde platformen te vinden waar freelancers en aanbieders van klussen elkaar weten te vinden. Blocklancer wil dit nog een stukje verder brengen en komt met een gedecentraliseerd platform, waar de eigenaren van tokens met de scepter zwaaien.

BlocklancerWat is het idee?
In de Whitepaper van Blocklancer schetst het bedrijf een freelance-markt waarop inmiddels 55 miljoen mensen werkzaam zijn op. In de Verenigde Staten is dat vergeleken met tien jaar geleden een verdubbeling en  is 35% van de arbeidskrachten op die markt als freelancer aan het werk. In totaal realiseren ze een omzet van meer dan een triljoen dollar per jaar.

Blocklancer wil graag een graantje van die markt meepikken en introduceert een platform dat bemiddeld tussen freelancers en mensen die klussen aanbieden. Er zijn al veel van die platformen beschikbaar, maar die worden veelal gemodereerd door de eigenaren. Blocklancer doet het anders en wil een zelfregulerend systeem introduceren. Dat betekent dat de eigenaren van de tokens ook diegenen zijn die gezamenlijk de beslissingen op het platform nemen. Blocklancer noemt dit een Distributed Autonomous Job Market, oftewel DAJ.

Wat kun je met de token?
Blocklancer geeft tijdens deze ICO de Lancer uit. Het is uiteraard de bedoeling dat er in de toekomst via exchanges gehandeld kan worden in deze munt, maar tegelijkertijd heeft hij nog een aantal andere functies. Zoals eerder aangegeven krijgen eigenaren van tokens stemrecht. Dit geldt bijvoorbeeld voor als er een dispuut is over het geleverde werk van een freelancer. De eigenaren bepalen dan gezamenlijk of het werk van die aard is dat de aanbieder van de klus ook daadwerkelijk moet betalen. Verder wordt de totale winst van Blocklancer verdeeld onder de eigenaren van de tokens. De fee van het platform bedraagt overigens drie procent van het totale factuurbedrag.

Hoe ziet de roadmap eruit?
Blocklancer wil met haar platform wereldwijd marktleider worden en heeft daarvoor een roadmap uitgetekend die wel een volgorde van activiteiten weergeeft, maar daar nog geen data aan koppelt. Blocklancer is inmiddels begonnen met het bouwen van de Frontend en een Userbase. Na de ICO wil men het platform live brengen en het daarna verder decentraliseren. Pas na een intensieve usertest en een volledige decentralisatie van het platform wordt Blocklancer naar het grote publiek gebracht.

Waarom een ICO?
De reden voor een ICO is tweeledig. Enerzijds heeft Blocklancer geld nodig om haar ambities waar te maken. Aan de andere kant is de token nodig om het ecosysteem van Blocklancer aan de praat te krijgen en te houden.

Hoe ziet de ICO eruit?

Totaal uitgegeven coins 1.000.000.000
Coins in de verkoop 1.000.000.000
Prijs Voor 1 Ether krijg je minimaal 7.000 LNC
Bonus Ja. Op de eerste verkoopdag krijg je 12.000 LNC voor je Ether. Daarna loopt dit af tot 7.000 LNC. In de pre-sale krijg je 20.000 LNC voor 1 Ether, maar moet je wel minimaal 500 Ether inleggen.
Dividend Ja, de eigenaren verdelen gezamenlijk de ontvangen fees.
Data Pre-sale: 7 september tot en met 21 september
Crowdsale: Eind 2017

Video!
In het onderstaande filmpje legt Blocklancer uit wat het idee van Blockchain is en hoe de ICO in elkaar zit.


Meer weten?

Hoewel Icoblog.nl zelf volledige zeggenschap heeft over de redactionele inhoud van de bovenstaande content, ontvangt zij wel een vergoeding voor het schrijven van een artikel over deze ICO.