DimcoinDe blockchain-techniek en de wereld van de grote financials staan op dit moment nog heel ver bij elkaar vandaan. De vraag is hoe lang nog en wie springt er in dat gat. Bij Dimcoin denken ze er de oplossing voor te hebben gevonden.

Wat is het idee?
De onwikkelaars van Dimcoin wijzen er in haar whitepaper op dat er nog een enorm gat zit tussen de wereld van de cryptocurrency en die van de banken: “Digitale munten zijn van nature decentraal. Dat betekent dat er geen centraal punt is waar de informatie samenkomt. Dit maakt de munten aantrekkelijk voor gebruikers die zich bewust zijn van security. Tegelijkertijd worden tussenpersonen uitgeschakeld, wat de transactiekosten van transacties reduceert. Maar omdat cryptocurrency gedecentraliseerd zijn, is er geen steun van overheden en centrale banken.” Dimcoin heeft een platform ontwikkeld wat dat gat op kan vullen. De cryptocoin geeft toegang tot het ecosysteem van de foundation: DIM. Deze Dimcoin kan door en tussen gebruikers van het systeem omgewisseld worden in alle door het systeem geaccepteerde cryptocurrency. Tegelijkertijd wil Dimcoin in haar ecosysteem allerlei financiële diensten gaan aanbieden. Denk hierbij aan et hverhandelen van eigendommen, aandelen,  e-commerce en betalingen via debitcards. 

Wat kun je met de munt?
De Dimcoin is de centrale munt van het platform. Je koopt met andere wettelijke betaalmiddelen van andere gebruikers van het platform.

Hoe ziet de roadmap eruit?
Dit jaar nog wil Dimcoin debitcards introduceren en het handelen in valuta en aandelen mogelijk maken. Tegelijkertijd richt men zich op het ontwikkelen van een android app die toegang moet gaan geven tot de diensten van Dimcoin. Het implementeren van de exchange binnen de blockchain is een doel voor 2018. Evenals het lanceren van de debitcards voor het grote publiek. In 2019 en 2020 moet het DIM Ecosystem wereldwijd geaccepteerd zijn. De foundation wil 1% van de wereldwijde handel plaats laten vinden via dit platform. Dimcoin draait overigens op de NEM-technologie.

Waarom een ICO?
Vrij simpel. Dit platform draait op Dimcoins. Vandaar dat ze een keer uitgegeven moeten worden. Een groot deel van de opbrengsten vloeit terug het platform in en wordt gespendeerd aan de ontwikkeling ervan.

Hoe ziet de crowdsale eruit?

Aantal uitgegeven coins 100.000.000
Prijs 0,01 dollar per DIMcoin
Bonus Ja. Als je betaalt met XEM-tokens krijg je een bonus van 10%. Daarnaast geldt er tot 19 augustus een bonus van 10%.
Dividend Ja. Iedereen met 50 tokens of meer krijgt een vorm van dividend uitgekeerd.
Data Einddatum: 27 augustus

 

Meer informatie
In de onderstaande video legt Dimcoin hoe hun ecosysteem in elkaar zit.

Links