Er is tegenwoordig bijna geen winkelketen meer te vinden die niet werkt met loyaliteitsprogramma’s, puntensparen of kortingsbonnen waarmee je als klant de beste deals kunt binnen halen. Geen wonder dat dit de aandacht trekt van spelers in wereld van de blockchain. Gatcoin wil in dat gat springen en lanceert een platform om dat te centraliseren. En uiteraard draait het systeem om een digitale munt.

GatcoinWat is Gatcoin?
In de introductie van de whitepaper van Gatcoin geeft het bedrijf direct een goede samenvatting van wat het product inhoudt: “De GAT Coin is een nieuwe cryptocurrency die wordt gelanceerd op het Ethereum netwerk als onderdeel van een groter enterprise systeem. Via dat systeem kunnen winkels wereldwijd hun eigen digitale digitale tokens uitgeven. Die kunnen worden gebruikt voor korting, gift cards en andere promotionele aanbiedingen. Het GAT-systeem maakt het voor winkeliers mogelijk om hun tokens met minimale moeite uit te geven, richting een groot consumentenpubliek. Hiermee is het mogelijk om snel het gebruik van tokens te integreren in hun marketingstrategie. De GAT zal de exclusieve wisselmunt zijn waarin de tokens van winkeliers kunnen worden omgewisseld op de GAT Exchange. Consumenten kunnen hun GAT tokens gebruiken om daar specifieke winkeliers-tokens mee te kopen en kunnen via diezelfde exchange hun winkeliersmunten omwisselen in GAT tokens.”

Kort gezegd: GAT maakt het dus mogelijk om makkelijk incentive-programma’s op te zetten via de uitgifte van tokens. Om dat mogelijk te maken ontwikkelt het bedrijf een aantal functionaliteiten: een wallet, een exchange en een netwerk. Daarnaast komt er een marktplaats, waar winkeliers producten aanbieden die met winkeliers-tokens kunnen worden aangeschaft. Verder ontwikkelt Gatcoin een airdrop-systeem, waarmee winkeliers op basis van geografische en demografische kenmerken een airdrop van munten kunnen realiseren. Daarnaast maakt Gatcoin het mogelijk om verschillende soorten tokens uit te geven. Hieronder vallen onder andere cash tokens, kortingmunten en loyalty punten.

Wat kun je met de munt?
Gatcoin geeft de GAT uit. Dit is de centrale munt van het ecosysteem van deze startup. De GAT kan worden gebruikt om winkeliersmunten aan te schaffen, of te verkopen. De winkeliersmunten kunnen vervolgens worden gebruikt om specifieke producten aan te schaffen. De GAT wordt ook verhandelbaar via externe exchanges.

Hoe ziet de roadmap eruit?
De tokensale van Gatcoin loopt tot en met januari 2018. Tegelijkertijd is het bedrijf het product al aan het ontwikkelen. In november komt het eerste Proof of Concept uit. De beta-versie volgt in juni 2018. In oktober van dat jaar moet het ecosysteem dan echt helemaal af zijn en live gaan. In 2018 richt het bedrijf zich voornamelijk op de Aziatische markt. Europa en de Verenigde Staten zouden in 2019 moeten volgen.

Waarom deze ICO?
Om het ecosysteem van Gatcoin op gang te brengen is volgens het bedrijf de GAT nodig. Tegelijkertijd is er geld nodig om de ontwikkeling van het platform te financieren en hoopt het bedrijf dat geld op deze wijze binnen te krijgen. In totaal worden er via deze ICO 200.000.000 tokens op de markt gebracht. Er zijn er 1.000.000.000 beschikbaar. Het restant wordt in fases via de GAT Exchange op de markt gebracht.

Hoe ziet de ICO eruit?

Totaal uitgegeven coins 1.000.000.000 GAT
Coins in de verkoop 200.000.000 GAT
Prijs 1 GAT kost 0,20$
Bonus Ja. Wie in de private sale of de publieke presale munten koopt, krijgt respectievelijk 35% en 20% bonus.
Dividend Nee.
Data Public Pre-Sale: 28 oktober tot en met 28 november
Public Sale: 15 december tot en met 15 januari 2018


Video

In de onderstaande video legt het Gatcoin uit hoe het concept in elkaar zit.

Meer weten?

Hoewel Icoblog.nl zelf volledige zeggenschap heeft over de redactionele inhoud van de bovenstaande content, ontvangt zij wel een vergoeding voor het schrijven van een artikel over deze ICO.