Het minen van cryptocurrency kent hoge opstartkosten en is voor de gemiddelde Nederlander ontzettend ingewikkeld. Tegelijkertijd kost het je ook nog eens veel stroom en dat is in Nederland lang niet altijd een duurzaam product. Ook de prijzen van electriciteit zijn hier aan de hoge kant. HydroMiner wil al die problemen ondervangen en werkt aan een publieke mining-faciliteit. In Oostenrijk en op waterstroom.

Wat is HydroMiner?
HydroMinerIn de whitepaper van Hydrominer wordt direct duidelijk gemaakt wat HydroMiner is: “HydroMiner is een mining-bedrijf voor cryptocurrency dat gebruik maakt van groene energie die wordt opgewerkt in hydro-opwekstations in de Alpen. Hydro-electriciteit wordt gezien als één van de meest effectieve en goedkoopste hernieuwbare energieën.”

Om optimaal te profiteren van de kansen die hydro-energie biedt, huurt HydroMiner capaciteit bij kleine opwekfaciliteiten in Oostenrijk. Om optimaal daarvan te kunnen profiteren, zet ze naast zo’n opwekfaciliteit een container met mining rigs neer.

Op dit moment heeft HydroMiner twee van die mining-faciliteiten in de Alpen staan. Via deze ICO kun je tokens aanschaffen, die vanaf volgend jaar ingeruild kunnen worden voor mining capaciteit, gedurende een periode van twee jaar. De gedolven munten worden dagelijks via het HydroMiner platform uitgekeerd, waarvan ze door de investeerder kunnen worden overgeboekt naar iedere beschikbare wallet. Negentig procent van de opbrengst wordt aan de investeerders uitgekeerd. Tien procent is de fee die HydroMiner rekent. Op de website van het bedrijf staat een rekentool, waarmee je de fictieve opbrengst van je investering kunt berekenen.

Wat kun je met de token?
HydroMiner komt met de H20-token, waarmee je vanaf volgend jaar mining-capaciteit kunt inkopen bij het bedrijf. De token wordt ook verhandelbaar via exchanges. Via deze ICO kun je ze met een bonus aanschaffen. Wie over twee jaar, na het gebruik van je aangekochte miningcapaciteit, nogmaals wil investeren in Hydrominer blijft recht houden op dezelfde bonus als tijdens deze ICO. De munten die niet via deze ICO worden verkocht, komen later in de verkoop via het platform.

Hoe ziet de roadmap eruit?
Op de website is een korte roadmap te vinden. De ICO wordt dit jaar georganiseerd. In 2018 moet het platform live zijn, waarop de tokens kunnen worden ingeruild voor miningcapaciteit en gedolven tokens worden uitgekeerd. De hoeveelheid nieuwe locaties van HydroMiner hangt af van de opbrengsten van deze ICO. Als het bedrijf één tot vijf miljoen euro ophaalt, dan wordt opgeschaald van twee naar zes locaties. Bij meer dan vijf miljoen gaat het om negen locaties en bij tien miljoen beschikt het bedrijf straks over elf  locaties met een totale capaciteit van 3,5 megawatt.

Waarom deze ICO?
HydroMiner beschikt op dit moment over twee faciliteiten en wil uitbreiden naar meer. Daar is financiering voor nodig en deze ICO is een manier om die binnen te halen. Daarnaast zijn de tokens nodig als middel om via het platform mining-capaciteit aan te kunnen schaffen.

Hoe ziet de ICO eruit?

Totaal uitgegeven coins 100.000.000 H20
Coins in de verkoop 25.000.000 H20
Prijs 1 H20 kost 0,01 Ether
Bonus Ja. Aflopend van 20% in de eerste week tot 5% in de laatste week van deze ICO.
Dividend Ja. 90% van de geminende cryptocurrency wordt aan de investeerders uitgekeerd.
Data Van 18 oktober tot en met 15 november


Video

In de onderstaande video legt het HydroMiner uit hoe het concept in elkaar zit.

Meer weten?

Hoewel Icoblog.nl zelf volledige zeggenschap heeft over de redactionele inhoud van de bovenstaande content, ontvangt zij wel een vergoeding voor het schrijven van een artikel over deze ICO.