Internet heeft de manier waarop vakanties worden geboekt enorm veranderd. Ging je vroeger op je vrije zaterdag met de auto richting het plaatselijke reisbureau, tegenwoordig boek je binnen enkele minuten je welverdiende vakantie via het internet. Dit gebeurt voornamelijk bij online reisbureaus, of boekingssites die een stevige en vaak onzichtbare commissie vragen voor het boeken van een trip. LockChain wil daarvan af en introduceert een decentrale marktplaats waarop je reizen direct kunt boeken bij de aanbieder.

Wat is Lockchain?
LockChainLockchain is een initiatief dat gebruik maakt van de blockchain met als doel het uitschakelen van tussenpersonen bij het boeken van je reis. Als we de whitepaper van Lockchain erbij pakken, dan wordt die stevige ambitie direct in het begin duidelijk: “Het doel van LockChain is zijn belofte waar te maken om het boeken van accommodaties en reisgerelateerde zaken veel goedkoper aan te bieden dan online reisbureaus die momenteel de markt bezetten.”

LockChain wil dat doen door de tussenpersonen bij het boeken van reizen en accommodaties uit te schakelen. Om dat doel te realiseren bouwt het bedrijf een gedecentraliseerde marktplaats waar aanbieders van accommodaties en potentiële boekers elkaar ontmoeten. Geïnteresseerden kunnen direct boeken bij degene die de accommodatie aanbiedt en als er wordt betaald in de munteenheid van Lockchain, de LOC, betaalt de boeker geen commissie over de reissom.

Het businessmodel van LockChain is eenvoudig. Het bedrijf hangt het Freemium-concept aan. De dienst ansich kost geen geld, maar aanbieders van accommodaties kunnen wel betere posities op de website claimen en andere extra’s krijgen door daarvoor te betalen. Dat kan incidenteel, maar ook in de vorm van een abonnement.

Waar kun je de token voor gebruiken?
LockChain geeft de LOC-token uit. Die token geeft toegang tot het handelssysteem van LockChain. Boekers van accommodaties kunnen met de munt hun boeking betalen tegen een commissie van nul procent. Je kunt overigens diezelfde boekingen ook met fiat geld of andere cryptocurrency afrekenen, maar daar staat een fee van één tot drie procent tegenover.

Hoe ziet de roadmap eruit?
De ontwikkeling van het platform is inmiddels gestart en er ligt volgens de whitepaper al een testnet-versie. Nog deze maand wil LockChain ook een alpha-variant op de markt brengen en daar driehonderd pilot-accommodaties aan toevoegen. Als alles volgens de roadmap verloopt moet er in het eerste kwartaal van volgend jaar een bèta-versie met maar liefst zevenduizend accommodaties liggen. De definitieve versie van het platform staat gepland voor het tweede kwartaal van 2018.

Waarom deze ICO?
De lancering van deze ICO doet LockChain om twee redenen. Enerzijds is het geld nodig om het platform te kunnen ontwikkelen. Daarnaast maakt de LOC-token een belangrijk deel uit van het ecosysteem van LockChain. Deelnemers kunnen met deze munt hun boekingen betalen en daarom is het nodig deze in omloop te brengen.

Wat zijn de details van deze ICO?

Totaal uitgegeven coins 50.000.000 LOC
Coins in de verkoop 25.000.000 LOC
Prijs Voor 1 Ether krijg je 750 LOC
Bonus Nee.
Dividend Nee.
Data De public sale loopt tot en met 29 november


Video

In de onderstaande video legt het team van LockChain uit hoe het concept in elkaar zit.

Meer weten?

Hoewel Icoblog.nl zelf volledige zeggenschap heeft over de redactionele inhoud van de bovenstaande content, ontvangt zij wel een vergoeding voor het schrijven van een artikel over deze ICO.