Wearables zijn hotter dan hot. Steeds vaker zie je de Fitbit, Apple Watch en andere smartwatches in het straatbeeld verschijnen. De meeste smartwatches zijn gericht op gezondheid en smartphone functies. Sidera gaat het anders proberen. Deze wearable is gericht op crypto. En je kunt er niet alleen je cryptomunten op opslaan, maar er ook mee betalen.

Wat is Sidera?
SideraDe ontwikkelaars van Sidera geven in hun Whitepaper uitleg over waarom ze met dit apparaat op de markt willen komen: “Op dit moment is het grootste probleem met Bitcoin dat het nog niet geadopteerd is onder het grote publiek. Één studie schat het aantal actieve gebruikers van cryptocurrency op 2,9 tot 5,8 miljoen. Sidera biedt een oplossing voor het toevoegen van een miljard gebruikers aan de cryptocurrency-beweging.”

De oplossing die Sidera biedt is een wearable met een aantal voor cryptocurrency belangrijke functionaliteiten. Het hart van Sidera is de het besturingssysteem: Smartbit. Via Smartbit draaien alle applicaties.

Allereerst is Sidera een hardware wallet waar je een aantal cryptocurrency veilig op kunt slaan. Daarnaast heeft het apparaat een aantal betalingsopties. Zo is hij voorzien van een NFC-chip, waardoor Point of Sale betalingen mogelijk worden.  Ook kun je door twee Sidera’s tegen elkaar aan te houden een betaling voltooien.

De wearable is ook voorzien van een aantal standaard opties. Zo kun je natuurlijk de tijd erop aflezen, heeft ‘ie verschillende look&feels aan boord, kun je ermee handelen via een exchange app en zit er een QR-generator op.

Volgens de makers is Sidera door de achterliggende blockchain-technologie behoorlijk goed beveiligd tegen hacks. Volgens de website is het onmogelijk om de cryptomunten die in de hardwarewallet staan te stelen. Om die beveiliging goed te regelen, doet het project zaken met Security Brokers, een bedrijf gespecialiseerd in beveiliging van data. Beveiliging vind plaats op basis van persoonlijke data. In de wearable zit een chip die een aantal zaken registreert. Denk hierbij aan de manier waarop je beweegt en gegevens over transpiratie. Op basis van die informatie herkent het horloge de drager en worden de functionaliteiten unlocked.

Wat kun je met de token?
Sidera geeft de eQUOS uit. De munt wordt door de makers vooral gezien als onderdeel van de crowdfunding voor het project. Via de help-functionaliteit van de website werd aangegeven dat kopers van de munt in ieder geval voorrang krijgen bij het bestellen van de wearable. Na doorvragen op het officiële Telegram-kanaal gaf het team de volgende verdere toelichting: “Het is eerder een “slimme munt”. We beschrijven het zo omdat het een smart-contract is dat interactie zal hebben met het hele netwerk. Dit inclusief onze hybride blockchain, waarmee de gebruiker toegang heeft tot het hele ecosysteem.” Uiteraard is de munt straks te verhandelen via Exchanges en via de beurs die Sidera zelf op zal zetten. Deze wordt direct gekoppeld aan de wearable.

Hoe ziet de roadmap eruit?
Het team heeft op haar website een uitgebreide roadmap staan. Die laat zien dat het eerste concept van de device als stamt uit 2016. Het eerste prototype is begin dit jaar ontwikkeld. Na de ICO komt het team in december met de eerste app. In het derde kwartaal van 2019 moet het product in de winkel liggen.

Wat zijn de details van deze ICO?

Totaal uitgegeven coins 51.000.000 eQUOS
Coins in de verkoop De hardcap is $15.000.000
Prijs Voor 1 dollar krijg je 0,5 eQUOS
Bonus Ja, aflopend van 20% in de eerste week tot 5% in de laatste week
Dividend Nee
Data 1 september tot en met 30 september


Meer weten?

Hoewel Icoblog.nl zelf volledige zeggenschap heeft over de redactionele inhoud van de bovenstaande content, ontvangt zij wel een vergoeding voor het schrijven van een artikel over deze ICO.