IcoBlog.nl

Een overzicht van Initial Coin Offerings

Wat is een ICO?

Exchange

IcoBlog wil een overzicht geven van wat er op dit moment speelt in de wereld van de ICO’s. Maar wat is een ICO eigenlijk?

Een ICO is een Inital Coin Offering. Binnen de wereld van de blockchain worden ICO’s gebruikt om geld op te halen voor de ontwikkeling van platformen, bedrijven en blockchains. Dat doen die organisaties door het uitgeven van tokens of cryptocoins. Met cryptocurrency als de Bitcoin of Ethereum kun je zo’n token tijdens de ICO aanschaffen. Met zo’n token of cryptocoin koop je eigenlijk een stukje van zo’n bedrijf. Die token of cryptocoin kan ná de ICO verhandeld worden via één of meerdere crypto-exchanges.

Risico’s
ICO’s zijn risicovol. Ze hoeven niet te voldoen aan allerlei wetgevingen, waardoor de controle alleen door de community plaatsvindt. Er zijn voorbeelden van ICO’s die tientallen keren de inleg opbrachten. Maar er is ook veel en vaak sprake van scams. Oftewel: mensen die de boel belazeren en er met het geld van de investeerders vandoor gaan.

Lees je in!
Als je wilt investeren in ICO’s moet je je bewust zijn van de risico’s die je loopt. Daarnaast is het enorm belangrijk dat je je goed inleest. Dus pak de whitepaper van het project erbij en bezoek fora om te lezen wat anderen van de ICO vinden. Raadpleeg meerdere websites. En dan nog kun je er niet honderd procent van op aan dat het wel goed zit.

Geen advies
Hier op IcoBlog geven we heel bewust geen advies over of en welke ICO’s je wilt aanschaffen. We proberen een beeld te schetsen van welke ICO’s er op dit moment spelen en wat de karakteristieken zijn. Zie onze site dus niet als beleggingsadvies, maar wel als een manier om op de hoogte te blijven van wat er speelt.

Thema door Anders Norén

English