Het is iets wat we steeds vaker tegen komen: bestaande bedrijven die extra financiering binnen willen halen via een ICO. Financieel dienstverlener Worldcore wil haar pallet aan producten verder uitbreiden en organiseert daarvoor een ICO.

WorldcoreWat is Worldcore?
Worldcore is op dit moment nog een bedrijf wat zich vooral richting op betalingsoplossingen. Op die markt is Worldcore, naar eigen zeggen, marktleider in Tsjechië. Het huidig productportfolio bestaat onder andere uit een multi-currency-accounts en debit en virtuele betaalkaarten.

Worldcore ziet de kansen die de wereld van cryptocurrency biedt en in de whitepaper valt te lezen dat ze de stap wil maken naar die wereld. Ze laat daarbij de grote van die stap afhangen van het bedrag dat tijdens deze ICO wordt opgehaald. Het bedrijf belooft dat ze, bij een uitverkochte ICO, drie kernproducten met blockchain-technologie gaan toe voegen aan het productportfolio. Dat betreft allereerst een handelsplatform voor cryptocurrency. Daarnaast wil het bedrijf een op blockchain gebaseerd platform neerzetten. Hierdoor kun je in meer dan duizend fysieke pickup-punten snel cryptocurrency in cash en andersom omzetten. Tot slot wil Worldcore een in de UK gereguleerd platform bouwen voor P2P-leningen.

Wat kun je met de token?
Worldcore brengt de WRC Token op de markt. Die token is vooral bedoeld om mee te handelen, maar geeft ook een gezamenlijk recht op 30% van de winst van Worldcore. Dat dividend wordt jaarlijks uitbetaald.

Hoe ziet de roadmap eruit?
Worldcore laat de roadmap in grote mate afhangen van de hoeveelheid geld die wordt opgehaald met deze ICO. Als het bedrijf meer dan vijf miljoen dollar ophaalt, wil Worldcore in het tweede kwartaal van 2018 het handelsplatform introduceren. Wordt de grens van tien miljoen dollar overschreven, dan komt het P2P-lenen-platform in het derde kwartaal van dat jaar uit. Bij vijfentwintig mijloen dollar wordt ook fysieke conversieplatform geintroduceerd. Dat zou dan begin 2019 moeten gebeuren. Komt er vijftig miljoen dollar of meer vrij, dan wordt dat geld vooral in de marketing van het bedrijf gestopt.

Hoe ziet de ICO eruit?

Totaal uitgegeven coins 1.000.000.000 WRC
Prijs 1 WRC kost 0,10 dollar
Bonus Ja. Van 3% tot 25%, afhankelijk van de hoeveelheid munten die je afneemt.
Dividend Ja. 30% van de totale winst, wordt verdeeld onder de eigenaren van de tokens.
Data Van 14 oktober tot en met 14 november


Video

In de onderstaande video legt het bedrijf uit hoe de Worldcore-ICO in elkaar zit.

Meer weten?

Hoewel Icoblog.nl zelf volledige zeggenschap heeft over de redactionele inhoud van de bovenstaande content, ontvangt zij wel een vergoeding voor het schrijven van een artikel over deze ICO.